Mi is az a CPL beltéri ajtó?

cpl beltéri ajtó

Ha az ajtócsere mellett döntünk, akkor a legtöbben szeretnénk a lehető legtartósabb megoldást választani jó ár-érték arány mellett. Szintén fontos szempont, hogy az új ajtók kitűnően illeszkedjenek a lakás megálmodott stílusához színben és anyagban egyaránt. Manapság sokan gondolunk a környezetre is, ezért műanyag ajtók helyett természetesebb és esztétikusabb megoldásra vágyunk. 

Ebben segíthet a méretre gyártott CPL beltéri ajtó és ajtókeret. A cikkből kiderül:

 • Hogyan lehet modern, kopásmentes beltéri ajtónk?
 • Mi az a CPL beltéri ajtó, és milyen előnyei vannak?
 • Mennyibe kerül egy CPL ajtó legyártása és beépítése? 

Emellett megismerheti a Perfekt-Mór korszerű, kopásmentes CPL beltéri ajtó szolgáltatását. 

CPL beltéri ajtó beszerelése frofi szakemberrel

Mit jelent a CPL ajtó?

A hagyományos fa vagy műanyag ajtók a felújítást követően hamar veszítenek minőségükből: könnyen karcolódnak és idővel elkophatnak. A CPL anyaggal laminált ajtók ezzel szemben rendkívül tartós, karcálló és kopásmentes megoldást kínálnak. Ez különösen hasznos azoknál az ajtóknál, amelyeket naponta használ a család.

Mi az a CPL anyag? A CPL a ‘Continue Process Laminated’ rövidítése, azaz egy folyamatos gyártási eljárással előállított felületborító anyagról van szó. A CPL-t több réteg melamin gyantával impregnált papírhordozó magas hőfokon történő laminálásával és kikeményítésével állítják elő. Ezt 4-6 mm vastag farostlemezre hordják fel, ez a borítólemez kerül fel az ajtólapok vázkeretére.

Különböző típusú CPL ajtók
Különböző típusú CPL ajtók

Mi a különbség a CPL ajtó és a dekorfóliás ajtó között?

A dekorfóliás beltéri ajtó szintén egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hagyományos megoldásokkal szemben, ezért fontosnak tartottuk összehasonlítani a két típust. Sokan összekeverik őket, a CPL anyag ugyanis szintén egy fóliaréteg, ám eltérő tulajdonságokkal rendelkezik. Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

A dekorfóliás vagy dekorfóliás MDF beltéri ajtólapok szintén tartósak, és ha kiváló áron szeretnénk hosszú élettartamú ajtót, akkor valószínűleg bennük sem fogunk csalódni. A CPL ajtó azonban a megerősített, nyomtatott rétegnek köszönhetően jóval ellenállóbb a külső hatásokkal szemben. 

A két típus megjelenésében is eltér egymástól – a CPL fóliás ajtó inkább „opálos” hatást kelt, emiatt sokak szemében elegánsabbnak hat. Lényeges tudni, hogy a CPL anyag merevségéből adódóan a különböző marással létrehozott díszítésekről le kell mondanunk.

Összességében, ha az ajtók nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, akkor egy CPL ajtó megéri a befektetést. Milyen típusú CPL ajtók közül választhatunk?

Egy- vagy kétszárnyú tolóajtó

Egy modern nagypolgári lakásban impozáns hatást kelthet az egy- vagy kétszárnyas tolóajtó. A szakszerűen beépített CPL tolóajtók hosszú idő elteltével is könnyedén mozgathatók.

Beépített tolóajtó

Falat átfogó tok

A leggyakrabban használt ajtók stabilitását megőrizheti egy akár 30 cm vastagságú, falat átfogó tok beépítése, mely az ajtó kinyitását egyáltalán nem akadályozza.

CPL beltéri tok beépítése
Új CPL ajtó tok beépítve

Térelválasztó ajtó

Ha a nappalit és az előszobát vagy az előszobát és a hallt szeretnénk elválasztani, praktikus megoldás a térelválasztó ajtó.

Alakítható formájú ajtó

A CPL ajtó formája bizonyos keretek között személyre szabható. Az alakos ajtó gyakori választás tetőtérbe, a 45 fokban tört sarokban remekül megállja a helyét. Ennek haladó verziója a harmónikaszerűen félbehajtható ajtó, mely különösen panellakásoknál praktikus és esztétikus megoldás.

Elkészült harmonikaajtó

Lakberendezés mesterfokon: modern beltéri ajtók

A tartósság és a minőség mellett fontos, hogy az ajtó illeszkedjen a lakásunk összképéhez, harmonizáljon a bútorokkal, a padlólappal vagy a parkettával. Milyen lakásokba illik a CPL ajtó? A modern kivitelnek köszönhetően a letisztult, minimál otthonokba remek választás. Ugyanakkor a széles kínálatnak köszönhetően klasszikusabb helyiségekbe is találhatunk divatos CPL ajtót.

A Perfekt-Mór modern CPL ajtó kínálatában széles színpaletta áll rendelkezésre a fehértől a tölgy különböző árnyalatain át egészen a juhar és sötét dió színekig. A díszítésről sem kell teljes egészében lemondanunk, a CPL ajtóinkra kérhető fém díszítés, de akár biztonsági üveget is beszerelünk.

üveg belsővel díszített CPL ajtó lehet a lakás dísze
CPL ajtó lakás nappaliban

Milyen lehetőségeket kínálunk még?

 • A kilincset és a színeket megbízóink már a helyszíni felmérés alkalmával kiválaszthatják katalógusunkból.
 • Üveges ajtónál igény esetén az üvegezett belső rész is személyre szabható.
Igényes és mindenre kiterjedő igényfelmérés a CPL ajtó beépítése előtt
Ingyenes helyszíni konzultáció Fett Krisztián szakértő és ügyfelünk
ingyenes helyszíni felmérés CPL ajtó vásárlásakor

Hogyan zajlik a beltéri ajtó beépítése tokkal és vonóval ajtókerettel?

A mesteremberek egy része telefonos egyeztetés során kéri el a szükséges paramétereket. Emiatt gyakran a beépítés során szembesülnek azzal, hogy a pontatlan mérések miatt bontási munkálatokra is szükség van. Ennek következtében több nappal, vagy akár egy héttel is elhúzódhat a kivitelezés.

Ennél biztosabb megoldás, ha a beltéri CPL ajtó egyedi felmérés alapján kerül legyártásra. 

A pontos paraméterek ismeretében a CPL ajtó és ajtókeret egyedi méretben is legyártható, ezért nem kell a falat bontani és vágni, hogy beférjen az új ajtó. 

Szerencsére így a falsérülés mértéke minimálisra csökkenthető, és a munkálatok utáni festést is megspórolhatjuk.

A CPL ajtók könnyen tisztíthatóak – a munkálatok után elég egy vizes ronngyal áttörölni, ugyanakkor a felület az általános tisztítószerekkel szemben is ellenálló.

Profi szakemberünk az utolsó simításokat végzi a beltéri CPL ajtó beépítésének folyamatában
Profi szakemberünk az utolsó simításokat végzi a beltéri CPL ajtó beépítésének folyamatában
CPL beltéri ajtó igénylés

Lehetséges buktatók CPL ajtó vásárláskor

Összegyűjtöttük, mit érdemes elkerülni a CPL ajtó kiválasztásakor.

 • Az egyedi gyártású ajtók gyártási ideje nem két napot vesz igénybe. A gyártási idő szezontól és kiviteltől is függ. Erről érdemes előre tájékozódni.
 • A beltéri ajtó ma már nemcsak nyílászáróként, hanem designelemként is funkcionál. Ezért érdemes ezt a parkettához és a bútorokhoz igazítani, vagy felújítás esetén ezekkel együtt kiválasztani.
 • Körültekintő felmérés hiányában a megrendelés könnyen tüzelőanyaggá válhat. Ajánlott olyan kivitelezőt választani, aki időt szán a gondos helyszíni felmérésre. 
 • Vásárlás előtt ellenőrizzük, kínál-e garanciát a beépített ajtóra a cég. A garanciális bejelentések kb 90%-a beépítési hibából ered. A Perfekt-Mórnál a munka átadása előtt finom beállításokat végzünk a jobb záródás és nyílás érdekében.
 • Ha mi magunk szeretnénk megvásárolni a CPL ajtót, akkor tájékozódjunk a szükséges paraméterekről, és legyünk tisztában a falnyílás-méretekkel. Ennek hiányában a gyártó vagy forgalmazó nem fog tudni ajánlatot adni.

Az alábbi Magyar Szabvány méretű falnyílások léteznek:

 • 65×210 cm
 • 75×210 cm
 • 90×210 cm
 • 100×210 cm
 • 140×210 cm

Az első szám a fal szélességét, míg a második a magasságát jelöli. Ezek az arányok a gyakorlatban viszonylag ritkán érvényesülnek, ezért is van szükség a körültekintő helyszíni felmérésre. 

A falvastagság mérete sem elhanyagolható szempont, ez ugyanis nagyban meghatározza a tok vastagságát.

tökéletesen illeszkedő CPL beltéri ajtó a perfektajto.hu kivitelezésében
Az általunk szerelt CPL ajtók tökéletesen illeszkednek, ahogy ez a képen is látszik.

CPL beltéri ajtó árak

Az árakat nagyban befolyásolja az ajtó mérete, formája, valamint a választott stílus – például kazettás vagy üvegezett kivitel.

Ha szeretnénk, hogy az ajtó valóban teljes mértékben illeszkedjen a helyére és hosszú idő után is egyszerűen mozgatható legyen, akkor érdemes olyan csapat segítségét kérni, akik gyártás előtt alapos helyszíni felmérést végeznek, és a pontos kondíciók ismeretében adnak árajánlatot.

A szakszerűen kivitelezett CPL ajtók hosszú távú, mégis megfizethető megoldást nyújtanak. A műanyag ajtókkal összehasonlítva sokkal esztétikusabb összképet teremtenek otthonunkban, ezáltal magasabb életminőséget képviselnek.

A Perfekt-Mórnál a CPL beltéri ajtó gyártás és beépítést ingyenes felméréssel, kedvező ár-érték arány mellett tudjuk biztosítani megbízóink számára.

Milyen előnyei vannak még a Perfekt-Mór CPL ajtónak?

 • Egyedi, nem szabvány méretre gyártott ajtókat és ajtókereteket is kivitelezünk.
 • Alapos, ingyenes helyszíni felmérést végzünk. 
 • A megbeszélésre katalógusunkat is magunkkal visszük, így akár már a helyszínen kiválaszthatod a neked tetsző árnyalatot és kivitelt.
 • Széles színpalettából válogathatsz.
 • Tartós, minőségi CPL ajtókkal dolgozunk.
 • Tapasztalatunknak köszönhetően pontosan meg tudjuk becsülni, mennyi időt vesz igénybe a gyártási és kivitelezési folyamat.
 • Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében, valamint a Balatonon és vonzáskörzetében egyaránt állunk rendelkezésre.
családi ház belterét is feldobhatja egy jól megválasztott esztétikus CPL ajtó
A családi otthon ékei lehet a CPL ajtó 🙂

Összegezve

A CPL nyílászáró technika tehát számos előnnyel rendelkezik hagyományos és dekorfóliás társaival szemben. Nem csak esztétikusabb és tartósabb megoldás, de rendkívül kopásálló is, és hosszú távon karcmentes marad. Ha CPL beltéri ajtó mellett döntünk, akkor a bonyolultabb mintázatokat nélkülöznünk kell. Ám így is lehetőségek széles tárháza áll előttünk a színek terén, és többféle üvegberakás és extra közül válogathatunk. Bízunk benne, hogy cikkünk segítséget nyújt a vásárlás során. Ha minőségi CPL ajtót szeretne otthonába egyedi méretben, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, és ötleteljünk közösen az új ajtókról!

KÉRJEN, INGYENES HELYSZÍNI FELMÉRÉST ÉS KONZULTÁCIÓT AZ ALÁBBI GOMBRA KATTINTVA!

ingyenes helyszíni felmérés CPL ajtó vásárlásakor